Μάνα φύγε από τον υπολογιστή! Γιατί η μητέρα σου δεν πρέπει να μάθει το Internet

Είναι από τις στιγμές που το αίμα "παγώνει", οι παλμοί μειώνονται, οι κόρες διαστέλλονται.Ναι, είναι η μητέρα σου στον υπολογιστή και "σερφάρει" στο Internet. Ασταμάτητα.
Μάνα φύγε από τον υπολογιστή! Γιατί η μητέρα σου δεν πρέπει να μάθει το Internet



Η μαμά σου έμαθε να κάνει τον surfer του διαδικτύου λες και είναι πρωταγωνίστρια στο Hawaii 5-0, ανακάλυψε το Facebook, τα παιχνίδια, τα blog, 10 διαφορετικές ασθένειες που είναι σίγουρη πως έχει (ς), το Άγιο Δισκοπότηρο, τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου, διεθνείς συνομωσίες και την θεωρία του Bing Bang. Τουτέστιν, η "ώρα μηδέν" έφτασε. Και τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για όλα αυτά, παρά να διαβάσεις τι χειρότερο μπορεί να περιμένεις. Γιατί είναι σαν τα πατατάκια η κατάσταση. Αν ξεκινήσει δεν σταματάει.

 

Άτιμο Facebook μας έκαψες

Θυμάμαι ακόμη την στιγμή που η μητέρα μου μού ζήτησε να της φτιάξω σελίδα στο Facebook. Εννοείται πως έκανα τον ανήξερο, αλλά η μάνα (και δη η Ελληνίδα), θα βρει τον τρόπο. Και την έφτιαξε την ρημαδοσελίδα. Είδε τι κάνει η πρώην μου, τι κάνουν τα ξαδέρφια μου, έριξε ανάθεμα σε όσους έλεγαν κάτι που δεν συμφωνούσε, έκανε φίλους από τα Νησιά Κειμάν και κατάλαβε πως η κόρη του γείτονα γκομενίζει. Καλά το τελευταίο το είχε καταλάβει και προ Facebook αλλά τώρα έχει και διαδικτυακές αποδείξεις.

Συμβουλή: Απλά μην κάνεις add την μητέρα σου. Ποτέ. Εκτός και αν θες να σου γράφει η μητέρα σου κάτω από τις photo σου "Ζακέτα να βάλεις".

Ρίξε μολότοφ στην φάρμα της μαμάς

Αφού έμαθε το Facebook έμαθε και τα παιχνίδια. Κάτι που σημαίνει πως αν έφτασε εκεί, ο μόνος λόγος που θα την ξεκολλήσει είναι να (καλά μάντεψες) βγεις έξω χωρίς ζακέτα. Το Criminal Case, το Farmville, το Candy Crush είναι πλέον η καθημερινότητά της και αν κάνεις το λάθος να υψώσεις φωνή θα τρως μπάμιες για τον υπόλοιπο μήνα. Έχει συμβεί. Σε μένα.

Συμβουλή: Είναι δίκοπο μαχαίρι όλο αυτό. Αν θες να αδυνατίσεις τότε ύψωσε φωνή και πάρε την επιλογή που έχει μπάμιες. Αλλιώς αγόρασε άλλο υπολογιστή γιατί απλά ο δικός σου πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Περάσαμε στην blogόσφαιρα

Όταν η δική μου μητέρα ανακάλυψε την blogόσφαιρα, νομίζω πως -μετά την κρίση μπάμιας- τρώγαμε σουβλάκια για (αν δεν κάνω λάθος) ένα μήνα. "Πέθανε" κάθε πιθανό και απίθανο σταρ, "ξαναζωντάνεψε" τον Michael Jackson, έτρεξε στο Super Market για προμήθειες γιατί μας έκαναν "ντου" οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, οι Πακιστανοί, οι Γότθοι, οι Βίκινγκ και οι Νεφελίμ (ορκίζομαι ότι σε κάποια φάση πρέπει να είπε πως έκαναν συμμαχία οι τρεις τελευταίοι). Γενικά ό,τι έβλεπε σε κάθε Blog το ασπαζόταν σαν την αλήθεια. Εμείς από την άλλη στο σπίτι είχαμε κάνει ίνδαλμα τον Ιώβ. Για τέτοια υπομονή μιλάμε.

Συμβουλή: Προσπάθησε να της εξηγήσεις πως στον κόσμο των Blog ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Εδώ όμως υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος. Μην της πεις πως μπορεί να έχει δικό της Blog. Γιατί απλά τότε πρέπει να μετακομίσεις. Τι; Σε άλλο σπίτι; Όχι δεν κατάλαβες. Σε άλλο γαλαξία. Όχι σε κοντινό. In a galaxy far, far away που λέει και το Star Wars. Ρώτα και τον Darth Vader τι τράβαγε από την μάνα του.

Στην υγεία μας ρε παιδιά! Λέμε τώρα

"Παιδί μου πεθαίνω! Ξέρεις τι είναι αυτά τα σπυράκια που έβγαλα; Το διάβασα στο Internet". Ναι αγαπημένε μου αναγνώστη. Το έχεις ακούσει εσύ, το έχω ακούσει εγώ, το έχει ακούσει μέχρι και ο γείτονας μου που είναι 65 χρονών. Την πρώτη φορά που η μητέρα μου googlαρε τη λέξη "πονοκέφαλος" θυμάμαι πως τρέχαμε στα επείγοντα στην "Αγία Όλγα". Μετά πιάσαμε κάθε λογής αρρώστια σε κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος, την γάγγραινα και τον τύφο. Καλά, τώρα με τον ebola η κατάσταση έχει ξεφύγει λίγο αλλά ΟΚ.

Συμβουλή: Εδώ υπόκειται το όλο θέμα στο νοητικό επίπεδο της μητέρας. Θα διαβάσει, θα καταλάβει και στο τέλος θα δει ότι απλά δεν ισχύουν όλα αυτά. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο να έχει μπει μέσα στον σκοτεινό κόσμο της "αρρωστοφοβίας". Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που έχω να σου πω είναι: Καλό κουράγιο!

Η βασίλισσα της κουζίνας. Νομίζει

Και αφού έμαθε τα μυστικά του κόσμου, η μητέρα μου αποφάσισε να συναγωνιστεί τον Gordon Ramsay και τον Νίκο Τσελεμεντέ. Φυσικά και τους κερδίζει με διαφορά. Νομίζει. Εμείς στο σπίτι, λοιπόν, έχουμε φάει από χήνα με σος βατόμουρου μέχρι τραχανά. Καλά, η ατάκα "άσε που έμαθε να μαγειρεύει, θα το κάνω όπως ξέρω εγώ" είναι η επωδός που ακούγεται στην κουζίνα όπως το "αέρα" στον πόλεμο του '40. Ανά τέταρτο δηλαδή. Ευτυχώς που έχουμε κοντά καλό σουβλατζίδικο.

Συμβουλή: Να σου πω ότι πρέπει να τρως αδιαμαρτύρητα ό,τι φτιάχνει, το ξέρεις όμως κι εσύ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να λες σε όλα "ναι". Καλό, κακό, πρέπει να το φας. Οι ήχοι απόλαυσης είναι προαιρετικοί.

Καλέ, ψωνίζεις κιόλας;

Η μέρα αυτή άλλαξε οριστικά την ζωή στο σπίτι. Νομίζω πως ο πατέρας μου από τότε, έγραψε τα πάντα στον αδερφό μου. Γιατί άρχισε η μητέρα να ψωνίζει ό,τι της τραβούσε την προσοχή σε κάθε e-shop παγκοσμίως. Από κουκλάκια "Ευχούληδες" (ναι, αυτά τα κουκλάκια που έμοιαζαν με τον Blanca από το Street Fighter) μέχρι κάτι μαγιό που είδε πάνω στην Kate Upton. Κάπως έτσι η τράπεζα έγινε "κολλητή" με τον πατέρα μου, ο πατέρας μου με τον αδερφό μου και εγώ λογικά εκτός διαθήκης. Καλά, εννοείται πως τα ψώνια συνεχίζονται.

Συμβουλή: Εδώ, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις αμέσως στον πατέρα σου. Εκτός ότι θα γλυτώσεις από το να σε αποκληρώσει, θα τον σώσεις και από έξοδα. Πολλά έξοδα. Στα plus ότι η περιουσία θα μείνει σε καλό επίπεδο!